Середа, 08.05.2024, 16:56
Вітаю Вас Гість

TV & SAT для ВАС

Меню сайту
Наше опитування
Якщо надаватимуться канали в HD – якості, Ви готові понести витрати на придбання HD – тюнера?
Всього відповідей: 75
Головна » 2014 » Квітень » 3 » Питання тимчасового припинення провайдерами трансляції російських каналів віднині переходить у правову площину
Питання тимчасового припинення провайдерами трансляції російських каналів віднині переходить у правову площину
18:18

Сьогодні, 26 березня, відбувся брифінг Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому взяли участь голова регуляторного органу Володимир Манжосов, заступник голови Лариса Мудрак, члени Національної ради Любов Бакаленко і Микола Фартушний.
 
Голова Національної ради Володимир Манжосов повідомив про ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва, винесену 25 березня, щодо тимчасового – на час розгляду справи – припинення трансляції чотирьох російських каналів у багатоканальних мережах на території України. Відтак, за його словами, провайдери програмної послуги мають керуватися офіційним рішенням, і віднині зобов’язані вимкнути «Первый канал. Всемирная сеть» (ОАО «Первый канал»), «РТР-Планета», «Российский Информационный Канал «Россия-24» (ВГТРК «Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания»), «НТВ-Мир» (ОАО «Телекомпания НТВ»).  Такий крок приблизно на три чверті зменшить аудиторію глядачів, яка переглядає ці канали.
 

 
Заступник голови Національної ради Лариса Мудрак наголосила, що тепер провайдери нестимуть правову, зокрема кримінальну відповідальність. Також вона навела факти, що до сьогодні провайдери найменше відключали російські канали на вимогу регулятора в Донецькій, Луганській та Одеській областях.
 
Пояснюючи механізм подальших дій, Володимир Манжосов зазначив, що сьогодні ухвалу суду буде доведено до відома усіх ліцензіатів регулятора представниками Національної ради в областях. Далі санкції до тих, хто її не виконуватиме, застосовуватиме як виконавча служба, так і Національна рада, яка в межах своїх повноважень проводить моніторинги і може призначати перевірки й ухвалювати рішення щодо оголошення санкцій.
 
Водночас для держави вкрай важливо налаштувати своє власне єдине потужне інформаційне поле, наголосила Лариса Мудрак.
 

 
Завтра, 27 березня, відбудеться попереднє засідання суду за позовом Національної ради до дистриб’ютора російських каналів ТОВ «Торсат».
 
Станом на 25 березня 2014 року 443 провайдери програмної послуги із 703  проліцензованих  Національною радою припинили трансляцію зазначених російських телеканалів.

nrada.gov.ua

Переглядів: 1189 | Додав: pasha-tv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0